Het volgende hoofdstuk begint in feite in het jaar 1984.  In september van dat jaar ontmoeten Peter en Stef elkaar op de banken van het HONIM-instituut te Brussel alwaar zij de richting Moderne Talen volgen (nu ja, volgen is veel gezegd).
Zij vormen al snel een onafscheidelijk duo en Stef wordt meer en meer in het Dilbeekse uitgaansleven gesignaleerd.
Na 2 jaar “hard” studeren zit hun tijd erop en kondigen zich nieuwe tijden aan. Peter vervult zonder glans zijn plicht bij het leger terwijl Stef zich vergrijpt aan een jaartje extra studies en de rest in Gent.
Zonder elkaar uit het oog te verliezen beslissen zij om samen iets te beginnen in de horeca.  Hun eerste doelwit is of was de in Dilbeek en omstreken gekende dancing “The Joker”, maar die droom gaat niet lang daarna letterlijk in rook op.

Op een dag, in de zomer van 1987, krijgt Stef van Frank De Dobbeleer te horen dat hij erover denkt om HGG over te laten.  Dit resulteert uiteindelijk in de overname van HGG op 1 mei 1988.
De eerste maanden verlopen niet makkelijk. Stef vervult nog zijn legerdienst in het verre Duitsland terwijl Peter het moederziel alleen moet beredderen.

Opmerkelijke medewerkers uit de beginperiode zijn de 2 van “Mettes”. Baze lost zijn broer Stoffel af na enige tijd en blijft tot 1997 een handje toesteken.

Bekend en berucht uit die periode zijn de overnachtingen boven het café en meerbepaald tijdens de jaarmarkten. Ook de fratsen die om beurt met elkaar worden uitgehaald samen met Dirk,alias t’Verke van ’t Kasteelzicht, levert menig hilarisch moment op. Zo gebeurde het ooit dat Stef, nadat hij een stuurslot op Baze zijn wagen had geplaatst en laatstgenoemde het zogezegd in de kasteelvijver had gegooid, op de vijverrand klaarstond om erin te springen om op zoek te gaan naar het stuurslot.
Verder waren er ook de oudejaarsfeesten die steevast werden georganiseerd tussen 1989 en 1995.

Opmerkelijke tooghangers en luimers uit die tijd kunnen opgedeeld worden in verschillende categorieën. De anciens of zij die reeds voor deze periode aan de toog stonden te melken. De nieuwe lichting tooghangers en vijlen van de generatie Peter en Stef, en tenslotte de nieuwe generatie of de kinderen van eerstgenoemde categorie met dezelfde eigenschappen in het kwadraat (hoe kan het ook anders).

De periode van Peter en Stef wordt echter niet gekenmerkt voor buiten café- echtelijke activiteiten zoals bij Frank (No More Frank parties I en II). Een poging wordt ondernomen naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van HGG in 1993. In navolging van de No More Frank Parties wordt het plan opgevat om op de vijver van het gemeentepark een drijvend podium te plaatsen en om groepen te vragen zoals The Radio’s met Bart Peeters die toen echt “in” waren. Samen met Frank gaan ze er vol moed tegenaan maar algauw blijkt dit project financieel niet haalbaar en sterft een stille dood. Opmerkelijke anecdote bij dit project was de ongevraagde medewerking van Geert, alias BRT, die zogezegd alles voor ons zou regelen aangezien hij bij de toenmalige BRT werkte en persoonlijk gekend was door bovenvermelde artiesten en hun staf. Bij navraag echter, bij de betrokkenen bleken zij van “BRT” nog nooit te hebben gehoord.

HGG werd ook regelmatig bezocht door bekende Vlamingen. Peter raakt goed bevriend met Pär Zetterberg, topspeler bij Anderlecht, en komt regelmatig na een wedtsrijd samen met zijn collega’s (o.a. Marc De Gryse) binnengewipt. Verder is ook "Iron"Mike Verstraeten regelmatig van de partij.
Ook ’s werelds beste wielrenner ooit en nationale trots Eddy Merckx komt er samen met zijn beste vriend Paul Van Himst, Belgisch voetballer van de eeuw en tevens schoonvader van Stef, op tijd en stond een glaasje drinken of soms eten (??).

In 1996 komen de huidige zaakvoerders Gert, Geert en Peter, voor het eerst in beeld. Eerst als brave jongens die samen met hun toenmalige vriendin een vers fruitsapje komen drinken en later als weekendmedewerkers die de boel behoorlijk op stelten kunnen zetten.
Alle drie studeren nog maar denken er reeds aan om in navolging van Peter en Stef hetzelfde te doen en HGG over te nemen.
In 1998 komen zij met de vraag naar Peter en Stef. Laatstgenoemden staan er zeker niet weigerachtig tegenover daar beiden intussen een gezin en kinderen hebben.
Op 1 november 1998 begint er met Gert, Geert en Peter of alias Gette, Carre en Speedy een nieuw onafgesloten hoofdstuk in de geschiedenis van Het Groot Genoegen.

(tekst: Stef Tassignon - foto's: Stef Tassignon - Carine Puttaert)